Torsby kommuns logotyp

Biblioteket, Torsby

Besöksadress:
Fabriksgatan 2
Ort:
Torsby
Telefon:
0560-161 08 (receptionsdisk)
Webbplats:
Rullstols- och rullatoranvändare kan själva ta sig in i lokalen.
Lokalen har handikapptoalett.
Handikapparkering finns.
Anpassningar för synskadade finns.
Lokalen har eller kan förses med hörslinga.
Kundtoalett finns. Delvis handikappanpassad  toalett finns.
Parkeringsplats finns i närheten av entrén.
Personhiss finns.

Bra att veta

För allergiker: Inga blommor.
För synskadade: Inglasad entré. Dörröppnare. Utåtgående dörrar med handtag till vänster. Gå till höger respektive vänster (beroende på vilken entrédörr som används) för att komma in i entréhallen. Här finns anslagstavlor med information och sittmöjligheter. För att komma till själva biblioteket går man till vänster. För att komma till cafet där också det finns facktidskrifter, dagstidningar (även Daisy) går man till höger. Det finns en metallist i mattskarven som man kan användas som ledstråk för att komma till receptionsdisken för bokutlåning. Disken finns en bit in i lokalen, på högra sidan. Du finner toaletterna till höger innanför cafét.
För hörselskadade: Hörslinga funns i stora och mellansalen samt i cafét/läsavdelningen. Kontakta personalen om du hyrt lokalen och behöver mikrofon och hjälp med ljudinställning. OBS att slingan bara fungerar om den ljudanläggning som finns i lokalen används. Samt att mikrofon används..
Entré: Har dörröppnare. Dörruppställningsbredd 86 cm. Tröskel 3 cm.
Handikapphiss: En mindre hiss som sköts av personalen finns för rullstolsburna som behöver komma till övre plan där speciallitteratur finns.
Handikapptoalett: Har en golvyta på 224 x 275 cm. Dörruppställningsbredd 87 cm. Ingen tröskel. Toalettstolen nås från höger eller vänster sida. På väg till toaletterna måsre man passera en dörröppning med uppställningsbredd på 87 cm.
Handikapparkering: 2 st parkeringsplatser finns ca 8 m från entrén. Storlek 3,6 x 5,6 m.
Övrig information: Angöring ca 12 m från entrén. Parkering i gatan utanför biblioteket ca 15 m. Bibliotekets receptionsdisk är höj- och sänkbar. På biblioteket finns 3 st samlingssalar.

Torsby kommun, 1. Kommunkansliet, 685 80 Torsby. Telefon: 0560-160 00