Torsby kommuns logotyp

Östmarks skola

Besöksadress:
Metbäcksvägen
Ort:
Östmark
Telefon:
0560-201 50
Övrigt:
Förskoleklass - 5:an. Fritidshem.
Rullstols- och rullatoranvändare kan behöva hjälp för att komma in i eller förflytta sig i lokalen.
Lokalen har handikapptoalett.
Anpassningar för synskadade finns.
Kundtoalett finns. Delvis handikappanpassad  toalett finns.
Parkeringsplats finns i närheten av entrén.

Bra att veta

För allergiker: Blommor finns. Inga heltäckningsmattor.
För synskadade: Ingång från av- och påstigningsplats för buss samt parkering, har en trappa med 4 steg och en ramp till vänster om den. Utåtgående dörr med handtag till vänster. Inga dörröppnare finns. Denna ingång används mest. Det finns 2 ingångar från skolgården. En av dessa har en trappa och den andra ett steg, Ingången till gympa salen har ramp. Ingången till matsal och slöjdbyggnad har ett steg utvändigt samt en invändig trappa med 4 steg upp till matsalen. Det finns en trappa längre in i lokalen ner till lektionssalar i botten plan. I matsalen finns ett skolbibliotek. Ingången till gympasalen har ramp som går längs med väggen. Observara att om man går rakt ut från entrén finns en höjdskillnad. Utåtgående dörr med handtag till höger. Inga dörröppnare finns. Åt motsatta hållet på byggnaden finns förskola som har egen ingång med trappa och ramp.
Ramp: Ingång från busshållplats o parkering. Ramp lutning 19% och 18%. Längd 2m + 2m. Ingång Gympasal. Lutning 0,5%. Längd 6 m. Ramp förskola. Lutning 6 %. Längd 3 m.
Entré: Ingången från busshållplats o parkering. Dörruppställningsbredd 78 cm. Tröskel 4 cm. Det finns två ingångar från skolgården. Den ena ingången har en dörruppställningsbredd på 90 cm och en hög tröskel på 6,5 cm samt en trappa. Den andra ingången har ett högre steg, även denna ingång har en dörröpuppställningsbredd på 90 cm, samt en hög tröskel på ca 6 cm. Ingången till matsalen har utvändigt ett steg på 7 cm samt en inv
Handikapptoalett: Gympasalen. Golvyta 170 x 185 cm. Dörruppställningsbredd 76 cm. Ingen tröskel. Toalettstolen nås från höger.
Övrig information: Angöring i direkt anslutning till ingången från busshållplats o parkering. Parkering ca 9 m från denna entré.

Torsby kommun, 1. Kommunkansliet, 685 80 Torsby. Telefon: 0560-160 00